Linkovi

Grenell novi v.d. direktora nacionalnih obaveštajnih službi


Ričard Grenel
Ričard Grenel

Predsjednik SAD Donald Trump napisao je na Tviteru da će aktuelni američki ambasador u Njemačkoj i specijalni izaslanik Bijele kuće za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel postati novi v.d. direktora američkih nacionalnih obavještajnih službi.

"Zadovoljstvo mi je da objavim da će naš poštovani ambasador u Njemačkoj Ričard Grenel postati vršilac dužnosti direktora nacionalnih obavještajnih službi. Rik je predstavljao našu zemlju izuzetno dobro i radujem se što ću raditi sa njim. Zahvaljujem se Džou Megvajeru na odličnom poslu koji je obavljao i radujem se bliskoj saradnji sa njim, možda u drugom svojstvu unutar administracije", napisao je Trump na Tviteru.

Neimenovani zvaničnik američke administracije potvrdio je Glasu Amerike da će Ričard Grenel, pošto bude stupio na dužnost vršioca dužnosti nacionalnih obavještajnih službi, zadržati funkciju ambasadora SAD-a u Nemačkoj. Za sada je nepoznato da li će diplomata, u koga američki predsjednik ima veliko povjerenje, nastaviti da bude i specijalni izaslanik Bijele kuće za mirovne pregovore Srbije i Kosova.

Grenelu se prepisuje uspjeh u dogovorima Beograda i Prištine da se uspostavi avionski i željeznički saobraćaj.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG