Linkovi

Gradonačelnik Atlantic Cityja i njegova supruga optuženi za zlostavljanje kćerke


Gradonačelnik Atlantic Cityja Marty Small (Foto: AP /Wayne Parry)
Gradonačelnik Atlantic Cityja Marty Small (Foto: AP /Wayne Parry)

Gradonačelnik Atlantic Cityja Marty Small i njegova supruga optuženi su u ponedjeljak za zlostavljanje i napad na svoju kćerku tinejdžerku u više navrata, uključujući udarce metlom u glavu i onesvješćivanje.

Okružno tužilaštvo saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv oba roditelja za ugrožavanje djeteta.

Marty Small je također optužen za terorističke prijetnje i teški napad. La'Quetta Small je dodatno optužena po tri odvojene tačke za napad.

Tužilaštvo je u saopštenju za javnost navelo da su optuženo fizički i emocionalno zlostavljali svoju kćerku od 15/16 godina u više navrata u decembru 2023. i januaru 2024. godine.

Navodi se da ju je Marty Small navodno više puta udario metlom u glavu, nakon čega je ona izgubila svijest. On je također optužen da je više puta udario svoju kćerku u noge, ostavio modrice i prijetio da će je baciti niz stepenište razbiti joj glavu, navodi se u saopštenju.

La'Quetta je upravnica škola u Atlantic Cityju, a optužena je da je svoju kćerku više puta udarila u grudi, ostavila modrice, kao i da ju je drugi put udarila u usta. Također je optužena da je vukla kćerku za kosu i udarala je kaišem po ramenima, od čega su ostali tragovi, navodi tužilaštvo.

Agencija AP zvala je Smalla za komentar, odbio je, ali je uputio novinara na svog advokata. Advokat nije odgovorio na poziv. Predsjednik i potpredsjednik Odbora za obrazovanje Atlantic Cityja nisu odmah odgovorili na poruke za komentar.

Small je ranije ovog meseca održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da je pretres njegovog doma krajem marta bio u vezu sa privatnim porodičnim pitanjem, a ne zločinom. Dodao je da su on i njegova supruga bili u kontaktu sa socijalnom službom i da nemaju šta da kriju.

„Idemo na porodičnu terapiju, i to je ono što se dešava, stvar porodice”, rekao je on.

Portparol Odjeljenja za zaštitu djece rekao je da ne može javno da govori o slučajevima kako bi zaštitio privatnost onih koji su uključeni.

Smallova supruga i dvoje djece prisustvovali su konferenciji za novinare sa njim, ali nisu govorili, a otišli su prije nego što je završena.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG