Linkovi

Glumci iz serije "Prijatelji": Mi smo porodica, potpuno smo skrhani


Ekipa serije "Prijatelji" na 54. dodjeli Emmy nagrada u Los Angelesu 22. septempra 2002. (Foto:REUTERS/Mike Blake)
Ekipa serije "Prijatelji" na 54. dodjeli Emmy nagrada u Los Angelesu 22. septempra 2002. (Foto:REUTERS/Mike Blake)

Ekipa televizijske serije "Prijatelji" oglasila se povodom smrti svog kolege i prijatelja Matthewa Perryja.

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc i David Schwimmer izdali su zajedničko saopštenje, koje je prenio magazinu People.

"Mi smo potpuno skrhani gubitkom Matthewa. Bili smo više nego kolege. Mi smo porodica. Toliko toga može da se kaže, ali sad ćemo da odvojimo vrijeme da žalimo za njim i da se suočimo sa ovim neshvatljivim gubitkom. U nekom momentu ćemo govoriti više, kada budemo mogli", navode njegovi prijatelji iz serije.

"Sada, naše misli i naša ljubav idu Mattheovoj porodici, prijateljima i svima koji su ga voljeli u cijelom svijetu", stoji u pismu.

Glumac Matthew Perry, najpoznatiji po ulozi u sitkomu "Prijatelji", pronađen je mrtav u subotu u svom domu. Imao je 54 godine.

Uzrok smrti još treba da odrede patolozi u Los Angelesu, nakon autopsije i toksikoloških testova.

Samo godinu dana prije smrti, Perry je izdao svoju biografiju "Prijatelji, ljubavi i velika užasna stvar", u kojoj je opisao decenijama dugu borbu sa ovisnošću od opijata i alkohola. U tom momentu, naveo je da je trijezan oko 18 mjeseci.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG