Linkovi

Eskobar Dodiku: Prijetnje otcjepljenjem vode RS u izolaciju i ekonomski očaj


Gabriel Escobar, Deputy Chief of Mission at the U.S. Embassy Belgrade
Gabriel Escobar, Deputy Chief of Mission at the U.S. Embassy Belgrade

Prijetnja otcjepljenjem i vraćanje reformi na institucije na državnom nivou su antidejtonske i građanima Republike Srpske (RS) ne nude ništa osim izolacije i ekonomskog očaja, poručio je Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar).

Zamjenik pomoćnika sekretara u Birou za evropska i euroazijska pitanja State Departmenta, to je rekao u četvrtak (30. septembar) u razgovoru sa srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Miloradom Dodikom.

Eskobar je Dodiku potvrdio stav Sjedinjenih Država o predanosti suverenitetu BiH i njenom teritorijalnom integritetu i njenoj cjelovitosti.

"U kojoj i Republika Srpska i Federacija BiH kao entiteti, te Brčko Distrikt BiH, mogu napredovati i biti sigurni samo ako se lideri bave borbom protiv korupcije, jačaju integritet i legalnost izbora i rade na ekonomskim reformama", navodi se u saopštenju Ambasade SAD-a u BiH objavljenom na njihovom zvaničnom Twitter nalogu.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG