Linkovi

Edin Gačić ubijen razmjeni vatre sa policijom


Edin Gačić
Edin Gačić

Edina Gačića, koji se sumnjiči za ubistvo pripadnika Federalne uprave policije (FUP) Mahira Begića i Suada Sultanića iz Podorašca kod Konjica, ubili su danas pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Kako je za Glas Amerike potvrdio komesar MUP-a KS-a Mevludin Halilović, Gačić je ubijen na potezu Tarčin-Lepenica.

“Pripadnici MUP-a KS-a su u poslijepodnevnim satima ubili serijskog ubicu Edina Gačića na potezu Tarčin-Lepenica. Došlo je do razmjene vatre između njega i policije i tom prilikom jedan policajac je zadobio lakše tjelesne povrede”, kazao je Halilović.

Gačić je bio u bjekstvu osam dana, a policija je intenzivno tragala za njim. U potragu su bile uključene i policijske ekipe iz drugih kantona.

Danas je Vlada Kantona Sarajevo donijela odluku o raspisivanju nagrade u iznosu od 50.000 KM za osobu čije informacije dovedu do hapšenja Gačića.

Za Gačićem, koji je ranije osuđivan za ubistva, tragali su pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Granične policije BiH, Ministarstva unutrašnjih poslove Republike Srpske, te četiri kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova - Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

XS
SM
MD
LG