Linkovi

Kamala Harris otkazala planirana putovanja zbog virusa u njenom timu


Kamala Harris, kandidatkinja demokrata za potpredsrednicu Sjedinjenih Država (Foto: REUTERS/Jonathan Ernst)
Kamala Harris, kandidatkinja demokrata za potpredsrednicu Sjedinjenih Država (Foto: REUTERS/Jonathan Ernst)

Kamala Harris, kandidatkinja demokrata za potpredsjednicu Sjedinjenih Država, otkazala je putne planove do nedjelje iz predostrožnosti, pošto su članovi njene kampanje bili pozitivni na koronavirus.

Riječ je o Liz Alen, direktorki komunikacija Kamale Harris, i članu letačke posade. Oboje su putovali sa senatorkom Harris tokom predizbornog putovanja u Arizonu 8. oktobra.

Kamala Harris nije bila u bliskom kontaktu sa oboljelim osobama dva dana uoči utvrđivanja dijagnoze, saopštila je kampanja Josepha Bidena. Tokom leta sa Alen i članom posade, čiji su testovi bili negativni prije i poslije puta, Kamala Harris je nosila masku, navodi se u saopštenju.

Kandidatkina za potpredsjednicu, čiji je test na koronavirus u srijedu bio negativan – a planirano je da bude testirana i u četvrtak, planirala je da intenzivira putovanja uoči predsjedničkih izbora koji se održavaju 3. novembra na kojima su kandidati aktuelni predsjednik Donald Trump i predstavnik demokrata Joseph Biden.

Hajris je u četvrtak trebalo da boravi u Sjevernoj Karolini, državi u kojoj je otpočelo rano glasanje, i nalazi se na ruti kampanje Donalda Trumpa.

Suprug kandidatkinje Harris Doug Emhoff otkazaće put planiran za četvrtak, ali će prisustvovati događajima zakazanim za petak, imajući u vidu da su oboje bili negativni na COVID19 na nekoliko uzastopnih testova, saopštila je kampanja Joe Bidena.

Predsjednik Donald Trump je prethodno tokom mjeseca obolio od koronavirusa – provevši zbog toga tri dana na liječenju u vojnoj bolnici Walter Reed u vašingtonskom predgrađu Betezdi.

Prvi javni nastup od izlaska iz bolnice imao je prošle subote u Bijeloj kući. U utorak je objavljeno da je predsjednik Trump negativan na koronavirus. Od početka nedjelje je održao tri predizborna mitinga na Floridi, Pensilvaniji i Ajovi.

Četvrti je najavljen za četvrtak u Sjevernoj Karolini.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG