Linkovi

Četvoro ranjenih u raketnom napadu na iračku vojnu bazu


Vojna baza Balad u Iraku (arhivski snimak)
Vojna baza Balad u Iraku (arhivski snimak)

Četiri osobe su ranjene u nedjelju u minobacačkom napadu na vazdušnu bazu Balad u sjevernom Iraku, u kojoj su stacionirani i američki vojnici.

Iračka vojska saopštila je da je osam raketa "kaćuša" ispaljeno na bazu, oko 80 kilometara sjeverno od Bagdada, a vojni izvori navode da su ranjeni irački vojnici, među kojima je dvoje oficira.

U bazi u trenutku napada nije bilo američkih vojnika, potvrdio je jedan zvaničnik Pentagona.

Prema vojnim izvorima, pistu u bazi Balad pogodilo je sedam granata.

U saopštenju iračke vojske ne navodi se ko stoji iza napada niti se pominje pojačana tenzija između SAD i Irana, koji je prošle srijede ispalio rakete na dve vojne baze u Iraku, u kojima su smještene vojne snage.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG