Linkovi

Washington: Pucnjava kod zgrade Capitola


Policija je pucala na ženu koja je automobilom pokušala proći kroz barikadu u blizini Bijele kuće prije nego je počela bježati pred policijom sve do zgrada Capitola

Capitol je danas poslije podne bio okružen snagama sigurnosti nakon što su se čuli pucnji nadomak zgrade.
Gradski zvaničnici kažu da je policija pucala na ženu koja je pokušala proći kroz barikadu u blizini Bijele kuće prije nego je počela bježati pred policijom sve do zgrada Capitola. Policija navodi da je žena udarila u policijsko vozilo tokom bijega i ranila jednog policajca koji je medicinskim helikopterom odvežen sa mjesta nesreće.

Nešto ranije, Policija Capitola je od svih unutar zgrada Zastupničkog doma zatražila da se zaključaju i ne prilaze vanjskim vratima i prozorima. Naša reporterka iz kongresa Cindy Saine je rekla da su neki članovi kongresa bili zaključani unutar soba zastupničkog doma. Nije međutim ni u jednom trenutku bilo ikakve prijetnje za zakonodavce unutar zgrade. Policijski zvaničnik koji se obratio novinarima je rekao da se čini da je ovo bio izolirani incident i da nije povezan sa terorizmom. On nije želio potvrditi izvještaje da je žena vozač ubijena u pucnjavi, ali je rekao da policija vjeruje da se u automobilu sa njom nalazilo i jedno dijete. Predsjednik Barack Obama se, kako se navodi, u trenutku incidenta nalazio u Bijeloj kući, i izvješten je o situaciji.
XS
SM
MD
LG