Linkovi

Broj žrtava stampeda na festivalu u Teksasu porastao na devet


Ekipe hitne pomoći na mjestu tragedije u Hjustonu (KTRK, AP)
Ekipe hitne pomoći na mjestu tragedije u Hjustonu (KTRK, AP)

Broj žrtava stampeda na muzičkom festivalu "Astrovorld" u Hjustonu porastao je na devet nakon što je u srijedu veče preminula 22-godišnja studentkinja iz Teksasa, saopštio je advokat porodice.

Barti Šahani podlegla je "užasnim povredama" zadobijenim tokom koncerta repera Trevisa Skota. Studentkinja Univerziteta Teksas A&M bila je na apartima za održavanje života, rekao je u četvrtak avokat Džejms Lasiter.

U stampedu 5. novembra, za koji se još ne zna zbog čega je nastao, povrijeđene su desetine ljudi. Među poginulima su i tinejdžeri, starosti 14 i 16 godina.

Haos je nastao prvog dana festivala, kada je publika oko 9 uveče po lokalnom vremenu, počela da hrli ka bini, što je izazvalo paniku.

Ali, Trevis Skot je nastavio sa koncertom uprkos incidentu i završio ga 40 minuta kasnije. Skot je na društvenim mrežama objavio da "nije mogao da zamisli ozbiljnost situacije u tom trenutku".

Najmanje 50 tužbi podneseno je protiv organizatora festivala i samog Skota zbog smrtnih slučajeva i povreda na koncertu prošlog petka.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG