Linkovi

Blinken i Biden čestitali Bajram muslimanima u SAD i svijetu


Antony Blinken, arhiva
Antony Blinken, arhiva

Američki državni sekretar Antony Blinken je poslao u ime Sjedinjenih Država bajramsku poruku svim muslimanskim vjernicima u Americi ali i diljem svijeta, rekavši da Bajram znači okončanje Ramazana, mjeseca posta milosrdja i misaonosti.

"Bajramsko jutro počinje obično zajedničkom molitvom u džamijama i islamskim centrima, a nakon toga slijede okupljanja uz hranu, i podjela radosti, s porodicom i prijateljima.

Kulture Muslimana cijelog svijeta se medjusobno razlikuju svojim jedinstvenim bajramskim običajima i jelima, i raznolike su kao i same muslimanske zajednice. Tijekom ovog praznika davanja, dijeljenja i milosrdja, ne smijemo zaboraviti one kojima je onemogućeno da slave u sigurnosti svoga doma, one koji su raseljeni ratom, nasiljem, progonima...

Sjedinjene Američke Države će nastaviti da čine sve što mogu kako bi se dostigla istina, pravda, kako bi oni koji su krivi za progone vjerskih zajednica bilo gdje u svijetu, odgovarali za takva nedjela.

Ja ću biti domaćinom bajramskog prijema u State Departmentu, gdje ću imati priliku podijeliti hranu sa liderima muslimanskih zajednica, gdje ćemo razgovarati o godini koja prolazi, o zajedničkim vrijednostima koje nas ujedinjuju.

Neka je radostan Bajram svima koji ga slave", napisao je sekretar Blinken.

U svoje i ime supruge Jill, i predsjednik SAD Joe Biden muslimanima je za njihov praznik poslao najljepše želje.

"Jill i ja upućujemo najtoplije želje svima koji slave Ramazanski bajram. Dok muslimani širom svijeta završavaju mjesec ramazan, neka se duh zajedništva, suosjećanja i služenja kojem smo svjedočili tijekom mjeseca nastavi tijekom cijele godine.", napisao je Biden.

XS
SM
MD
LG