Linkovi

Viši savjetnik Bijele kuće pozitivan na COVID-19


White House senior policy adviser Stephen Miller
White House senior policy adviser Stephen Miller

Viši savjetnik Bijele kuće Stephen Miller objavio je 6. oktobra da je pozitivan na korona virus.

"U posljednjih pet dana radio sam na daljinu i samoizolirao se. Svaki dan sam radio test i bio negativan. Danas sam pozitivan na korona virus i nalazim se u karanteni", saopštio je Miller.

Predsjednik SAD Donald Trump, koji je takođe pozitivan na korona virus, vratio se u Bijelu kuću u ponedjeljak nakon tri noći u vojnoj bolnici, pozivajući građane SAD da ne dopuste da im virus dominira nad životom.

Pandemija je ubila više od 210.000 ljudi u Sjedinjenim Državama, više nego bilo koja druga zemlja.

Trump je u petak rekao da su on i prva dama Melania Trump bili pozitivni na korona virus.

Drugi koji su objavili da su bili pozitivni na testiranju posljednjih dana uključuju blisku Trumpovu savjetnicu Hope Hicks; glasnogovornicu Bijele kuće Kayleigh McEnany, Trumpovog menadžera kampanje Billa Stepiena i republikanske senatore Mikea Leea, Thoma Tillisa i Rona Johnsona.

Millerova supruga Katie Miller, glasnogovornica potpredsjednika SAD Mikea Pencea, u maju je bila pozitivna na virus.

SAD je prva zemlja u svijetu po broju zaraženih i preminulih od korona virusa. Od početka pandemije do oktobra zaraženo je više od sedam miliona ljudi, dok je preko 200.000 preminulo.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG