Linkovi

BiH u posljednja 24 sata: Više od 370 novozaraženih


COVID-19
COVID-19

U Bosni i Hercegovini bilježi se novih 377 slučajeva korona virusa. U posljednja 24 sata prijavljena je smrt 11 osoba, deset u FBiH i jedan u RS.

Prema podacima koji dolaze iz FBiH, registrovan je 301 slučaj COVID-19 nakon što je u posljednja 24 sata testirano 974 uzoraka.

Pošto se epidemiološka situacija pogoršava Krizni štab građanima FBiH poručuje da izbjegavaju javna okupljanja i ograniče kretanja.

Trenutno je Kanton Sarajevo najpogođeniji koronavirusom. Oboljelo je više od 2.700 osoba, a izliječeno nešto manje od polovine, dok je do sada, prema jutrošnjim podacima, preminula 41 osoba.

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović, kako prenosi N1, rekla je da je u posljednja 24 preminula osoba rođena 1983. godine koja nije imala drugih oboljenja. Navela je da je u izolatoriju na Podhrastovima nalazi 71 pacijent.

Zavodu za javno zdravstvo FBiH u posljednja 24 sata prijavljena je smrt deset osoba. Navode da je pet osoba preminulo od 30. jula do 2. augusta.

U RS-u u posljednja 24 sata bilježi se 76 novih slučajeva koronavirusa, a testirano je 506 uzoraka.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković rekao je da je u posljednja dva dana primjetno manje pozitivnih slučajeva u odnosu na broj testiranih. On kaže da su privatna druženja i dalje problematična.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS navode da je na respiratore priključeno 20 osoba.

Do sada je u BiH oboljelo više 12.500 osoba, a oporavilo se oko polovine. Preminulo je više od 360 osoba.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG