Linkovi

Bidenovi za Božić u Camp Davidu, a za Novu Godinu u St. Croix-u


Američki predsjednik Joe Biden ide prema predstavnicima medija dok napušta Bijelu kuću kako bi proveo božićne praznike sa svojom porodicom u predsjedničkom domu Camp David, u blizini Thurmonta, Md., 23. decembra 2023.
Američki predsjednik Joe Biden ide prema predstavnicima medija dok napušta Bijelu kuću kako bi proveo božićne praznike sa svojom porodicom u predsjedničkom domu Camp David, u blizini Thurmonta, Md., 23. decembra 2023.

Američki predsjednik Joe Biden i nekoliko članova porodice uputili su se u Camp David, predsjedničko sklonište u obližnjem Marylandu, za božićne praznike.

Biden i članovi porodice, uključujući kćer Ashley Biden, sina Huntera Bidena i unuka Beau Bidena, napustili su Bijelu kuću u subotu.

Prva dama Jill Biden provela je dio dana u Fort Campbellu u Kentuckyju, kao dio svoje inicijative za ujedinjenje snaga.

Učestvovala je u proslavi praznika sa lokalnim vojnim porodicama i dobrovoljcima dvije nedelje nakon što je smrtonosni tornado EF-3 izazvao razaranja u regionu.

"Znam da praznici izgledaju malo drugačije ove godine, pa sam dovela ovog specijalnog gosta sa sobom čak sa Sjevernog pola!" Biden je rekla prisutnima dok je predstavljala Djeda Mraza, prema lokalnim vijestima WKRN.

Dana 9. decembra, jake oluje zahvatile su Kentucky, uključujući i Fort Campbell. Zvaničnici baze rekli su da je 68 vojnih porodica još uvijek raseljeno, u odnosu na 354 odmah nakon oluje.

Nakon prazničnog događaja, Jill Biden je otputovala u Camp David kako bi bila sa ostatkom svoje porodice.

Predsjednik i Jill Biden vraćaju se u Washington u utorak, a zatim kreću u St. Croix na američkim Djevičanskim ostrvima kako bi proveli novogodišnji praznik.

Bidenovi su u petak posjetili Dječiju nacionalnu bolnicu kako bi se upoznali sa mladim pacijentima i njihovim porodicama.

Prva dama je pacijentima pročitala 'Bila je noć prije Božića, dok je predsjednik mahao i smiješio se djeci i članovima njihovih porodica.

Prva dama Bess Truman započela je godišnje posjete dječjoj bolnici u Washingtonu, D.C., prije više od 70 godina.

Neki podaci za ovaj članak dolaze iz Associated Pressa.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG