Linkovi

Tajni agenti koji čuvaju Bidenovu unuku otvorili vatru zbog provalnika


Arhiv - Pripadnik američke tajne službe (Foto: AP/Julia Nikhinson)
Arhiv - Pripadnik američke tajne službe (Foto: AP/Julia Nikhinson)

Agenti Tajne službe koji čuvaju unuku predsjednika Joea Bidena otvorili su vatru kada su tri osobe pokušale da provale u neoznačeno službeno vozilo u prijestolnici Washington, prenijela je agencija AP pozivajući se na zvaničnika službe za sprovođenje zakona.

Agenti koji čuvaju Naomi Biden bili su sa njom u četvrti Georgetown u nedjelju veče kada su vidjeli kako tri osobe lome prozor parkiranog i praznog terenskog vozila tajne službe, rekao je zvaničnik koji je o istrazi za AP govorio pod uslovom da ostane anominam.

Jedan od agenata je otvorio vatru, ali niko nije pogođen, saopšteno je iz Tajne službe.

Tri osobe pobjegle su u crvenom automobilu, a iz Tajne službe je saopšteno da je od gradske policije zatraženo da sprovede potragu.

U američkoj prijestolnici je ove godine značajno porastao broj krađa automobila. Zabilježeno je više od 750 krađa pod prijetnjom oružjem i u prisustvu vlasnika, dok je bilo više od 6.000 prijava o ukradenim vozilima.

U Washingtonu je ove godine porasla i stopa nasilnog kriminala, više od 40 odsto u odnosu na 2022.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG