Linkovi

Bijela kuća privremeno obustavila dnevne konferencije o koronavirusu


Predsjednik Donald Trump odgovara na pitanja novinara na konferenciji za novinare u Beloj kući
Predsjednik Donald Trump odgovara na pitanja novinara na konferenciji za novinare u Beloj kući

Bijela kuća je u ponedjeljak privremeno obustavila dnevne konferencije za novinare tima zaduženog za borbu protiv Kovida 19, ali je saopštila da će one biti nastavljene kasnije tokom nedjelje, dok se u borbi protiv koronavirusa pažnja preusmjerava na fazu otvaranja ekonomije.

Pauza u brifinzima uslijedila je nakon nekoliko haotičnih dana poslije komentara predsjednika Donalda Trumpa na konferenciji za novinare u četvrtak o tome da bi ubrizgavanje sredstava za dezinfekciju moglo da se koristi za liječenje koronavirusa.

Nakon Trumpovih kontroverznih izjava, ljekari, zdravstveni eksperti i proizvođači sredstava za dezinfekciju apelovali su na građane da ih ne piju ili ubrizgavaju.

Portparolka Bijele kuće Kejli Mekaneni rekla je novinarima da će konferencije možda izgledati drugačije, sa novim fokusom.

"Ali ne bih to protumačila da smatramo da su negativne, zato što mislimo da su bile veoma pozitivna prilika za predsjednika da se obrati američkom narodu", rekla je portparolka Bijele kuće.

Na konferencijama, koje su često trajale do dva sata, zdravstveni eksperti informisali su građane o mjerama koje federalna vlada preduzima u borbi protiv koronavirusa od kojeg je preminulo više od 54 hiljade Amerikanaca.

Proteklih nedjelja, kako prenosi agencija Reuters, takođe su postale platforma za Trumpa, koji pokušava da na izborima u novembru osvoji još jedan mandat, da iznosi svoje teorije o koronavirusu i mogućim lijekovima ili da napada političke rivale.

Bijela kuća saopštila je da će predsjednik Trump u ponedjeljak uvečer održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o smjernicama za testiranje na koronavirus.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG