Linkovi

Banja Luka: Uhapšen inspektor SIPA-e zbog zloupotrebe položaja


State Investigation And Protection Agency (SIPA)
State Investigation And Protection Agency (SIPA)

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uhapisli su jutros Darka Marčetića, inspektora SIPA-e u Banjoj Luci, zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj u učestvovao u koruptivnim aktivnostima.

Marčetić je, kako je saopštilo Tužilaštvo, osumnjičen da je djelujući u dogovoru sa osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih medikamenata i određene količine opojne droge marihuana, zlouporabio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

Tokom istrage, utvrđeno je da je osumnjičeni zloupotrebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama, kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon hapšenja izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljim aktivnostima u predmetu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG