Linkovi

Banja Luka: Pred gašenjem drugi i treći klaster


Banja Luka
Banja Luka

Nakon uvođenja policijskog sata u RS, koji će do daljnjeg biti na snazi od 20 do pet sati, policija je u toku noći kontrolisala oko 100 osoba na području Banjaluke. 

Nadležni očekuju da bi u narednim danima taj broj trebao biti mnogo manji, jer mnoge osobe nisu bile informisane o novim mjerama, međutim, bilo je i onih koji su prekršili obavezne mjere izolacije.

“Desila se jedna ekstremna situacija gdje je lice u pola tri ujutro imalo saobraćajnu nezgodu, a nakon policijskog uviđaja utvrđeno je da je trebalo da bude u izolaciji”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nakon zasjedanja Gradskog štaba za vanredne situacije, dodajući da će u ovom slučaju biti pokrenut prekršajni postupak.

On je istakao da pijaca od jutros ne radi, kao i da je zbog policijskog sata korigovano radno vrijeme radnji koje mogu da obavljaju djelatnost, tako da dragstori i pekare mogu da rade do 18 sati.

Podsjetio je da juče nisu registrovani novi zaraženi od virusa korona, te da su drugi i treći klaster pred gašenjem i da su zato naredni dani važni.

U RS pod zdravstvenom nadzorom je 13.538 osoba, dok se u Univerzitetskom kliničkom centru nalazi 14 osoba - šest osoba pozitivnih na virus korona, a osam u izolaciji.

XS
SM
MD
LG