Linkovi

Američka ambasada: Pozdravljamo korištenje bonskih ovlasti


Zastava SAD u americkoj ambasadi u Sarajevu
Zastava SAD u americkoj ambasadi u Sarajevu

Nakon bonskih ovlasti visokog predstavnika, putem Twittera se oglasila Ambasada Sjedinjenih Država, navodeći kako su nedavne odluke Narodne skupštine Republike Srpske neustavni i predstavljaju namjerni napad na Dejtonski sporazum, ustavni poredak Bosne i Hercegovine i državu.

„Ovaj napad na Dayton ima posljedice. Sjedinjene Države snažno pozdravljaju korištenje svojih bonskih ovlasti od strane visokog predstavnika za odbranu Dejtonskog mirovnog sporazuma i zaštitu Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, koji je čuvar vladavine prava u Bosni i Hercegovini”, navodi Ambasada.

Sjedinjene Države podržavaju suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine i nastavit će smatrati pojedince uključene u antidejtonsko ponašanje odgovornim za svoje postupke, kaže u objavi.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG