Linkovi

Ambasada SAD šokirana Izetbegovićevom izjavom o „prebrojavanju”


Bakir Izetbegović na tribini u Hadžićima. (Foto: SDA)
Bakir Izetbegović na tribini u Hadžićima. (Foto: SDA)

Američka ambasada u BiH osudila je izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića o „prebrojavanju”, ističući da zgroženi i šokirani.

„Kako do snage i kako do vojne snage i imamo li mi odgovor, ne daj Bože, za najgore scenarije. Imamo. Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo, i koliko imamo mladih ljudi, koliko imamo instruktora na dronovima i tako dalje… Dalje neću, ali evo, samo da znate”, rekao je Izetbegović na ovosedmičnom stranačkom skupu Hadžićima.

Iz Ambasade je danas uslijedila reakcija: „Šokirani smo i zgroženi jučerašnjim zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića, koji su predvidljivo pozvali na neodgovoran odgovor Milorada Dodika. Prije 30 godina građani ove zemlje proživjeli su brutalan rat.”

Iz Ambasade SAD kažu da u 2022. godini građani BiH „zaslužuju bolje od lidera koji pozivaju na etničke podjele i podstiču etničke tenzije”.

„Građani BiH zaslužuju lidere koji će raditi na općem dobru i donositi teške odluke neophodne da BiH osigura svoje mjesto u euroatlantskoj zajednici naroda”, dodali su.

XS
SM
MD
LG