Linkovi

Allen West: Vršiću pritisak da se izvrše promjene u Washingtonu


Kongresmen Allen West
Kongresmen Allen West

Američki narod traži pozitivne indikacije i trendove u prvih 90 do 120 dana, i ako to ne nađe, i ako mi nastavimo stari način poslovanja, onda ćemo i mi izgubiti njihovo povjerenje, kaže Allen West. On je jučer položio zakletvu kao jedini republikanski član kongresnog afro-američkog kluba.

Aktivisti povezani sa pokretom Čajanka su u kongresnim izborima u novembru odigrali ključnu ulogu u uklanjanju demokrata iz Zastupničkog doma. Stoga republikanci sada kontroliraju Zastupnički dom, i glasači koji su ih izabrali, žele radikalna smanjenja u troškovima vlade. Da se upoznamo sa jednim republikancem koji dolazi u Washington sa tim pokretom.

Jučer je, za novioizabranog predstavnika republikanaca Allena Westa sa Floride, bio dan rukovanja i grljenja. On je miljenik pokreta Čajanka i jedan od samo dva novoizabrana republikanca u Zastupničkom domu. Ovaj umirovljeni vojni poručnik kaže da će vršiti pritisak da se izvrše promjene u Washingtonu.

Američki narod traži pozitivne indikacije i trendove u prvih 90 do 120 dana, i ako to ne nađe, i ako mi nastavimo stari način poslovanja, onda ćemo i mi izgubiti njihovo povjerenje, kaže Allen West.

On je jučer položio zakletvu kao jedini republikanski član kongresnog afro-američkog kluba. Kongresmen Tim Scott iz južne Karoline se nije pridružio toj većinski demokratskoj grupi, iako West kaže da vjeruje da su klubu potrebna različita mišljenja.

Kada govorimo o temeljima koji afro-američku zajednicu čine velikom--vjera, obitelj, oslanjanje na samog sebe i uspostavljanje poslovnog duha--onda govorimo o osnaženju ljudi, a ne njihovom robovanju kada ih učinimo žrtvama.

Gospodin West je oštro kritizirao predsjednika Obamu. I neki liberalni kritičari njegove stavove nazivaju ekstremnim.

Da li ste predsjednika Obamu nazvali glupim?

Da, mislim da je uradio neke glupe stvari, kaže Allen West.

A za njega to znači Obamina podrška ratovima, poništavanju vladine politike kojom se homoseksualcima zabranjuje da otvoreno služe u vojsci. West to naziva plaćanjem usluge grupama koje zastupaju specijalne interese. Westovim pristalicama se sviđa ono što vide. Stotinjak njih se jučer okupilo kako bi ga podržalo, i na velikim ekranima posmatralo prvu sjednicu novog saziva kongresa.

Ja dolazim iz vojne obitelji i umirovljeni poručnik West predstavlja sve vrijednosti koje ja cijenim i on zaista predstavlja čast za ovu zemlju, kaže pristalica Mary Jane Evans.

Ja smatram da je poručnik West istinski konzervativac koji vjeruje u ograničenu vladu, nad kojom postoji kontrola. Mislim da većina nas koji smo glasali za njega vjeruje da vlada u ovim trenucima izmiče kontroli, kaže Vince Virga.

Odlazeća demokratska predsjedateljica Zastupničkog doma Nancy Pelosi je također govorila u kongresnom klubu Afro-Amerikanaca. Ona je svoje prijatelje tamo pozvala da se nastave boriti za agendu demokratske stranke.

Mi tražimo zajednički jezik da riješimo probleme američkog naroda, koji se tiču njihovog zdravlja, stanovanja, poslova, ušteđevine, djece i njihovog obrazovanja. Ali tamo gdje ne možemo naći zajednički jezik, mi moramo zastupati naše stavove u ime obećanja koje dajemo svaki dan, kaže gospođa Pelosi.

Dok je ona je dostojanstveno silazila sa bine, reporteri i oni koji su bili u publici su oči uprli u najnovije članove kongresa.

XS
SM
MD
LG