Linkovi

"Ponovno sedamnaestogodišnjak" - novi film Zaca Efrona


Zanesenost Hollywooda osamdesetim godinama prošlog stoljeća nastavlja se bajkovitom komedijom o sredovječnom muškarcu kojemu se pruži prilika da ponovno proživi svoju zadnju godinu u srednjoj školi. Glavne uloge tumače Zac Efron, zvijezda filma „High School Musical“, i Matthew Perry, koga se sjećamo iz serije „Friends“. Alan Silverman za nas je pogledao film „Seventeen Again“, 'Ponovno sedamnaestogodišnjak'.

Kako se primiče četrdesetoj, Mike O'Donnell ne uspijeva vidjeti bolje strane svog života. Na poslu, mlađi i neiskusni – po njemu: 'djeca' – napreduju kad se njemu čini da je on zaslužio to napredovanje. A, nakon gotovo dvadeset godina, njegova ljubav iz gimnazije, s kojom se i oženio, kaže mu da želi 'više od života' i zatraži razvod. Njegova tinejđerska djeca ne žele imati posla s njim. Dakle, nije čudo da se Mike nađe u svojoj staroj gimnaziji, nostalgično gledajući fotografiju sebe u mlađim danima, kad je bio popularna sportska zvijezda. Njegova sanjarenja prekida ljubazni ostariji pazikuća.

Mike pazikući izrazi svoju želju da se ponovno nađe u toj prošlosti, jer mu je onda bilo puno bolje. No, izrekavši to, on smetne s uma staru izreku: 'Čuvaj se svojih želja; mogle bi se i ostvariti.' Slijedećeg jutra, probudi se i – premda je još uvijek 2009. – sredovječni Mike se nađe u svom sedamnaestogodišnjem tijelu. Be obazirući se na protivljenje njegovog najboljeg prijatelja Neda, Mike shvati da mu je to prilika o kojoj je sanjao.

Tinejđerskog Mikea glumi Zac Efron, što je za njega promjena od pjevanja i plesanja u ulozi koju je glumio u filmu „High School Musical“ koji ga je proslavio. Izazov za Efrona je tumačiti lik koji izgleda kao tinejđer, ali ima um i iskustva dvadeset godina starijeg muškarca. Nasuprot njemu je Matthew Perry koji glumi sredovječnog Mikea. Tema filma već je više puta iskušana: osamdesetih godina, to je bio film „Povratak u budućnost“, a prije šezdeset godina – „Život je prekrasan“.

U filmu 'Ponovno sedamnaestogodišnjak' pojavljuju se i Michelle Trachtenberg i Sterling Knight kao Mikeova tinejđerska djeca, za koje on ustanovi da im može pomoći kad se vrati u gimnaziju. Leslie Mann je njegova supruga kojoj dojadi čekati da im se život promijeni. Scenarij je napisao Jason Filardi, a film je režirao Burr Steers.

XS
SM
MD
LG