Linkovi

U2 ulaze u Rock and Roll Hall of Fame (15/12/04) - 2004-12-13


Irski rockeri U2, rhythm-and-blues sastav The O'Jays i soul glazbenik Percy Sledge tri su od pet glazbenih legendi koje će sljedeće godine biti primljene u muzej velikana rock and rolla - Rock and Roll Hall of Fame.

Sastav U2 koji je stekao svjetsku slavu tijekom osamdesetih sa svojim mega-hitom "The Joshua Tree" i danas je na samim vrhovima top lista. Njihov novi hit "How to Dismantle an Atomic Bomb" trenutno je na drugom mjestu Billboardove liste najbolje prodavanih albuma. The O'Jays su imali osam velikih rhythm and blues hitova tijekom sedamdesetih i osamdesetih, uključujući "Love Train" i "Used Ta Be My Girl". Percy Sledge će ostati zapamćen po hitu "When a Man Loves a Woman", jednoj od pjesama koja ga je učinila zvijezdom južnjačkog soula krajem šezdesetih. U Rock and Roll Hall of Fame također ulaze Pretendersi i blues gitarist Buddy Holly.

Svečano primanje bit će održano 14. ožujka u njujorškom hotelu Waldorf Astoria. Kandidate za primanje u ovu prestižnu instituciju nominira odbor sastavljen od povjesničara rocka. Njihovi glasački listići zatim se šalju međunarodnom žiriju od oko 700 stručnjaka.

Izabrani glazbenici postaju dio trajnog postava u muzeju rock and rolla u Clevelandu u savenoj državi Ohio. Glazbenici mogu biti nominirani za primanje tek 25 godina od objavljivanja njihovog prvog albuma.

XS
SM
MD
LG