Linkovi

USA Today: Kerry obećava da će vratiti kredibilitet Bijeloj kući (30/7/04) - 2004-07-30


Današnje novine, kao uostalom i svi ostali američki mediji, u prvi plan ističu obraćanje demokratskog predsjedničkog kandidata Johna Kerrya naciji s pozivom da mu povjere četvorogodišnji mandat u Bijeloj kući. … “Kerry obećava da će vratiti kredibilitet Bijeloj kući”, naslov je pod kojim USA Today izvještava o bostonskom govoru senatora Kerryja u kojem je istaknuo da “neće zemlju voditi u rat bez plana za mir”.

Christian Science Monitor ocjenjuje da su “demokratskom konvencijom nekonvencionalno dominirale vojne teme”, te je senator Kerry agresivno nastupio kako bi preokrenuo desetljećima staro mnijenje da republikanci vode glavnu riječ po pitanju obrane. Kerry nije imao izbora i morao je u središte svoje kampanje postaviti sigurnost zemlje – smatra bostonski list.

“Samo nekoliko sekundi nakon što je započeo govor, senator Kerry je rezimirao temu četvorodnevne konvencije i svoje kampanje, rekavši: ‘…okupili smo se ovdje zbog jednostavnog raloga - da učinimo Ameriku jačom kod kuće i poštovanom u svijetu’”. Navodeći ovu poruku, Los Angeles Times naglašava da je demokratski predsjednički kandidat doveo u pitanje cijeli niz argumenata koje je gospodin Bush koristio vodeći zemlju u rat protiv Iraka.

“Kerry obećava da će obnoviti sigurnost Sjedinjenih Država”, naslov je pod kojim New York Times izvještava iz Bostona. Obećao je “obnoviti povjerenje u Bijelu kuću i njen kredibilitet”, te je optužio predsjednika Busha da je “obmanuo zemlju i poveo je u rat slijedeći politiku koja je opasna po ekonomiju, okoliš i Ustav” – piše njujorški list.

Washington Post u naslovu ističe “Predsjednički kandidat obećao da nas nikad neće obmanama povesti u rat”, a Philadelphia Inquirer izdvaja Kerryjevo uvjeravanje raspolaže odlučnošću i snagom koji su nužni za vođenje države. Chicago Tribune naglašava optimizam demokratskog predsjedničkog kandidata citirajući u naslovu njegove riječi “Najbolji dani su tek pred nama”.

XS
SM
MD
LG