Linkovi

Nakon tri tjedna raste broj prijava za stambene zajmove (29/7/04) - 2004-07-28


Po prvi put u posljednja tri tjedna prošli je tjedan povećan broj prijava za hipotekarske zajmove za kuće i stanove. Udruga bankara za stambene zajmove priopćila je da je prilagođeni godišnji indeks kojim se mjeri razina aktivnosti na polju hipotekarskih stambenih zajmova, porastao prošli tjedan za 0,6 posto. Istovremeno kamatna stopa na tridesetogodišnje stambene zajmove povećana je prošli tjedan za 0,01 posto.

***

Nakon dva tjedna pada broja narudžbi američkim tvornicama za trajnu robu, u lipnju je taj broj povećan za 0,7 posto. Prema podacima Ministarstva trgovine, do ovog dolazi nakon pada narudžbi za 0,9 posto u svibnju i 2,7 posto u travnju. Međutim, u ožujku je broj takvih narudžbi povećan za čak 5,9 posto. Trajnom robom smatraju se proizvodi koji traju tri ili više godine, poput automobila i uređaja za kućanstvo.

***

Globalni div za proizvodnju potrošačke elektronike korporacija Sony prijavila je povećanje prihoda za drugo tromjesečje od preko 20 puta, ponajviše zahvaljujući zaradi sestrinskih kompanija, ponajviše restrukturiranoj kompaniji za bežičnu telefoniju Sony Erickson. Čisti prihod iznosio je 23 milijarde i 300 milijuna jena, što je preračunato oko 215 milijuna dolara, u usporedbi s milijardom i sto milijuna jena u istom razdoblju prošle godine.

XS
SM
MD
LG