Linkovi

Shaq prešao u Miami Heat (15/7/04) - 2004-07-15


Uvelike najavljivan transfer super-zvijezde NBA-a Shaquillea O’Neala iz Los Angeles Lakera u Miami Heat postao je i služben. Za O’Neala, Miami Heat će Lakersima ustupiti Carona Butlera, Lamara Odoma i Briana Granta, te pravo izbora u prvom krugu drafta novih igrača. Miami Heat se nada da će dolaskom Shaqa postati kandidati za naslov prvaka NBA-a.

Američka atletska zvijezda Marion Jones danas će pokušati osigurati nastup u američkoj reprezentaciji na Olimpijskim igrama u Ateni i u trci na 200 metara, disciplini u kojoj je braniteljica olimpijskog naslova. Dvadeset-devet godišnja Jones je na kvalifikacijama za olimpijsku reprezentaciju, koje se održavaju u Sacramentu, izborila olimpijski nastup u skoku u dalj. Njen najbolji skok bio je dug šest metara i trideset i devet centimetara, daleko slabije od njenog osobnog rekorda od sedam metara i trdeset i jedan centimetar. Marion Jones, koja je na Olimpijadi u Sydneyu osvojila pet medalja, neće braniti svoju zlatnu medalju na 100 metara, obzirom da nije ni nastupila na kvalifikacijama. Jones se inače trenutno nalazi pod istragom američke anti-doping agencije.

Američka plivačka senzacija Michael Phelps neće nastupiti u trci na 200 metara leđno na Olimpijadi u Ateni, iako je na to izborio pravo osvojivši drugo mjesto na kvalifikacijskom natjecanju za američku olimpijsku plivačku reprezentaciju koje se održava u Long Beachu. Njegov je trener tu odluku obrazložio potrebom čuvanja snage za ostale discipline. Devetnaestogodišnji Phelps će naime nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji u pet trka: 100 i 200 leptir, 200 i 400 mješovito i 200 slobodnim stilom, te u dvije ili tri utrke štafeta. Phelps će biti u prilici pokušati oboriti Mark Spitzov olimpijski rekord od sedam zlatnih medalja.

XS
SM
MD
LG