Linkovi

Film tjedna: 'Žene iz Stepforda' (13/6/04) - 2004-06-13


Američka predgrađa i rat spolova teme su nove filmske obrade “Žena iz Stepforda”, misterioznog gradića s još čudnijim stanovnicima.

U trenutku kad se našla na vrhuncu televizijskog uspjeha, Joanna Eberhart dobiva otkaz. Život joj izmiče kontroli, dobiva živčani slom, te se podvrgava intenzivnoj psihijatrijskoj terapiji. Uloga Joanne povjerena je Nicole Kidman.

"Cijela njena obitelj je u raspadu, te je Walter, njen suprug, odvodi na oporavak u Stepford, gdje će Joanna pokušati spasiti svoj brak," rekla je.

Stepford je prekrasno američko prigradsko naselje, mjesto gdje svi djeluju veseli i zadovoljni.

Obitelj se polako pokušava prilagoditi životu u Stepfordu, međutim Joanna ne zna kako bi se ponašala prema ženama iz Stepforda, koje sve izgledaju kao savršene domaćice, s blistavim kućama, vitkim tijelima, lijepim tenom i savršenom frizurom. Međutim nešto je strašno čudno u njihovom ponašanju. Ali postoji i nešto puno zlokobnije u njihovom ponašanju.

Joanna i njeno dvoje dobrih prijatelja Bobbi i Roger, koje vrlo duhovito glume Bette Midler i Roger Bart, su, čini se, jedine osobe u Stepfordu koje uviđaju da nešto ne štima. A što o svojim super-ženama misle muževi Stepforda? Oni ne mogu biti zadovoljniji, svi naravo osim Waltera, čija je žena Joanna nesavršena. Ali može li se i ona približiti savršenstvu?

Waltera glumi Matthew Broderick, koji, kao Joannin suprug, doznaje skrivenu tajnu Stepforda. Ostatak glumačke postaje pun je zvijezda kao što su Christoper Walken i Glenn Close. “Žene iz Stepforda” obrada je filma istog naslova, snimljenog 1975. godine, a režirao ga je redatelj Frank Oz.

XS
SM
MD
LG