Linkovi

Središnja banka priprema Amerikance na povećanje kamatnih stopa (4/5/04) - 2004-05-03


Na današnjem sastanku direktora američke Središnje banke jedna od glavnih tema će utvrđivanje kako će se gospodarstvo, naviknuto na izuzetno niske kamatne stope, prilagoditi njihovom povećavanju. Analitičari smatraju da direktor Alan Greenspan i njegove kolege neće još a početi s povećavanjem kamatnih stopa, međutim, da će direktori početi pripremati Amerikance na povećavanje kamatnih stopa kako bi se izbjegle pogreške koje su učinjene 1994. kad su kamate počele rasti.

***

Američko-njemačka automobilska korporacija DaimlerChrysler odgodila je na tjedan dana sastanak svog Upravnog odbora tijekom kojeg će, kako se vjeruje, donijeti odluku o strateškom partnerstvu s najvećim južnokorejskim proizvođačem automobila Hyundaijem. Sastanak bi se trebao održati sljedeći tjedan u Njemačkoj, a vjeruje se da će nakon njega biti objavljena odluka o prekidu dosadašnjeg strateškog partnerstva širokog spektra ova dva proizvođača automobila. Umjesto toga, uspostavit će se proširena suradnja na razini projekata.

***

Vodeći američki proizvođač piva Anheuser-Busch priopćio je danas da će kupiti 29 posto najveće kineske pivovare Harnin Bre za 139 milijuna dolara. Anheuser-Busch također ima u vlasništvu devet posto kineske pivovare Tsingato, a tijekom sljedećih nekoliko godina svoj bi udio trebao povećati na 27 posto.

XS
SM
MD
LG