Linkovi

Quincy Jones planira dobrotvorni koncert za djecu (29/4/04) - 2004-04-29


Gotovo dvadeset godina nakon što je snimio izuzetno uspješan dobrotvorni album "We Are the World", producent Quincy Jones sastavlja novu ekipu glazbenih zvijezda, koje će nastupiti na koncertu za dječje centre u gradovima razrušenima u ratu.

Koncert, naslovljen "We Are the Future – Mi smo budućnost" bit će održan 16. svibnja u rimskom Circusu Maximusu, gdje su nekada stari Rimljani održavali utrke kočija. Jones je nedavno u svojem domu u Bel Aireu u Californiji najavio da će na koncertu, koji će trajati 4 i pol sata, nastupiti L.L. Cool J, Alicia Keyes, Norah Jones, Natalie Cole, Angelina Jolie, Andrea Bocelli, Oprah Winfrey, postava predstave "Stomp", te glazbenici iz Južne Afrike, Turske, Pakistana, pa čak i Iraka. Međutim, kako se čini, među pozvanima nije i Michael Jackson, koji je optužen za spolno zlostavljanje djece, pa je morao vlastima predati svoju putovnicu.

Organizatori se nadaju da će kroz priloge pokrovitelja i drugih donatora, te kroz prodaju ulaznica i albuma s koncerta, prikupiti dovoljno sredstava za izgradnju šest dječjih centara u osiromašenim gradovima razorenim u ratu. Prvi centar otvoren je 8. travnja u Kigaliju u Ruandi, na desetu obljetnicu genocida u toj zemlji. Planirano je da će se drugi centri graditi u Etiopiji, Eritreji, Sierri Leone, Afganistanu i Palestini.

Prije dvadeset godina, Quincy Jones je zamolio Michaela Jacksona i Lionela Ritchieja da skladaju "We Are the World". Tu su pjesmu Jackson i Ritchie kasnije snimili s drugim zvijezdama poput Brucea Springsteena, Tine Turner, Billya Joela i Raya Charlesa. Pjesma "We Are the World" osvojila je 1985. dva Grammyja i zaradila više od 70 milijuna dolara, koji su upotrijebljeni za ublažavanje gladi u Africi.

XS
SM
MD
LG