Linkovi

Travanj u američkim kinima (5/4/04) - 2004-04-04


Ovaj mjesec Hollywood nam donosi niz noviteta. Od Disneyevog crtanog filma u kojem su junaci životinje sa sela, do priče iz svijeta fantazije koja iz stripova stiže na ekran - dakle tu je ponešto za svaku životnu dob.

U filmu Hellboy, koji je inspiriran serijom stripova Dark Horse, najtajnija vladina agencija zapošljava likove s toliko jedinstvenim vještinama, da bi se za njih moglo reći da potječu s nekog drugog planeta. Njihova zadaća? Zemlju osloboditi čudovišta i drugih zlih pojava koji joj prijete osvajanjem.

Ron Perlman svakog je dana proveo 4 sata u stolici za make up, gdje mu je stavljana svijetlo-crvena šminka te umjetni rep i rogovi."Šminka, seksi kožnate hlače, pojas - sve to govori o osobini Hellboya i to su stvari kojima on druga čudovišta srži u pokornosti. No, on je također ljubitelj pizze, pive, cigara, Braće Marx i Preston Sturges filmova".

U filmu Walking Tall, šerif Buford Pusser biva pretučen, mučen i ustreljen, no, preživljava sve te nedaće i potom se bori protiv lokalnih mafijaša. Sedemdesetih je godina po toj priči snimljen spoemnuti film, a sada se snima nova verzija u kojoj glumi profesionalni rvač i glumac The Rock. "Takve uloge su mi privlačne. Vraćam se filmovima koje sam volio kao dijete… filmovima u kojima su glumili Charles Bronson, Steve McQueen, Clint Eastwood ili pak ovom filmu koji sam prvi put gledao kada mi je bilo 8 godina. U tim filmovima negativcima uvijek slijedi osveta u stilu Divljeg zapada".

U filmu “The Prince and Me” Julia Stiles igra ulogu ozbiljne studentice koja je predana svom studiju na fakultetu.

No, kada se pojavi karizmatični princ iz Danske, ona ne može odoljeti ljubavi koja se rađa izmedju njih. "Ono što mi se sviđa o filmu je to da se djevojka čiji se život po svemu sudeći temelji na realnosti, a ne na fabuli iz bajke, ipak nađe u Pepeljuginom svijetu. I na kraju spozna da – iako život poput bajke ne jamči potpunu sreću, još je uvijek moguće imati barem nešto - barem haljinu i nakit iz bajke"

Roseanne Barr daje glas kravi u novom Disneyevom filmu Home on the Range, u kojem glavna junakinja - krava ima zadatak spasiti farmu. "Radi se o duboko spiritualnim životinjama. Mnogi na Zemlji drže da su svete…tako i ispadaju ako ih promatrate. (…) Vrlo mi je drago igrati ulogu krave jer ih obožavam".

U filmu Home on the Range čuju se glasovi Judi Dench, Jennifer Tilly i Randy Quaida, a među izvođačima pjesama su Bonnie Raitt, Tim McGraw i K.D. Lang.

XS
SM
MD
LG