Linkovi

Neil Young - pristaša biodizela (17/3/04) - 2004-03-17


Iako je upravo krenuo na jednomjesečnu koncertnu turneju, koja će pratiti njegov prvi film u preko dvadeset godina, Neil Young ovih dana ne priča o karijeri, već o biljnom ulju. Njegov film "Greendale" obrađuje ozbiljne teme, kao što su vjerski ratovi, poslovne prijevare i uništavanje prirodnih bogatstava, no Young, umjesto u filmu i pratećoj turneji, u svojim javnim nastupima više govori o prijevoznim sredstvima koja koristi u turneji.

"Imam 17 vozila na dizel pogon, i sva ona kao gorivo koriste biljno ulje koje su proizveli američki farmeri," rekao je nedavno Young, jedan od pokretača godišnjih dobrotvornih koncerata Farm Aid.

S ovim veteranom rock-and-rolla u njegovom biodizel karavanu putuje i njegov dugogodišnji sastav Crazy Horse, te članovi obitelji i prijatelji. Većina njih na turneji igra uloge koje je igrala u filmu "Greendale", priči o imaginarnom gradiću u Kaliforniji, koji, unatoč tome što izgleda kao iz Disneyworlda, pati od uobičajenih boljetica modernog društva – ubojstava, građanskih nemira, nadzora FBI-a i voajerskih medija.

XS
SM
MD
LG