Linkovi

U zgradi U.N.-a, po prvi puta se snima igrani film (11/3/04) - 2004-03-11


Redatelj Sidney Pollack je u New Yorku proveo veći dio života, ali u zgradu Ujedinjenih naroda nije ušao sve dok nije pregledavao lokacije za snimanje svog filma "The Interpreter", 'Prevoditeljica'.

Tijekom slijedećih 14 tjedana, on će, međutim, u toj zgradi provoditi noći, vikende i praznike snimajući svoj triler o prevoditeljici svjetske organizacije - koju tumači Nicole Kidman - koja slučajno čuje razgovor koji bi ju mogao koštati života. Glavnu mušku ulogu u filmu tumači Sean Penn.

Pollack je potpisao ugovor s Ujedinjenim narodima kojime je dobio dozvolu da snima prvi igrani film koji se ikad snimao u toj zgradi. Kako ne bi ometao rad organizacije, snimanje se neće održavati tijekom uredovnih sati.

Slavni redatelj, koji je nagrađen Oskarom za svoj film "Out of Africa", 1985, kaže da većina Amerikanaca 'ne zna kako izgleda zgrada Ujedinjenih Naroda, ni kako svjetska organizacija djeluje, niti što su svakodnevni poslovi u 39-katnici, jednoj od najprepoznatljivijih zgrada Manhattana. Inače, neki od dužnosnika i veleposlanika pojavit će se u filmu tumačeći sami sebe, ali ne i glavni tajnik Kofi Annan.

Film "Prevoditeljica" ima budžet od 80 milijuna dolara, a Pollack se nada da će prikazivanje početi negdje oko Dana zahvalnosti, dakle krajem studenog.

XS
SM
MD
LG