Linkovi

Zahuktava se izborna kampanja za Bijelu kuću (15/2/04) - 2004-02-14


Izborna utrka za Bijelu kuću se zahuktava. Za tri dana u Wisconsinu se održavaju stranački izbori za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke. Suparnici senatora Kerryja – koji je do sada bio najuspješniji – pokušavaju zaustaviti njegov put k nominaciji.

S druge strane, republikanci sve više vremena provode objašnjavajući što je predsjednik Bush radio za vrijeme rata u Vijetnamu. Neki su ga demokrati optužili da je prije tridesetak godina – služeći se obiteljskim vezama - izbjegao odlazak u rat.

George Bush je služio u rezervnom sastavu, Nacionalnoj gardi, a i taj je angažman sada upitan – barem tako tvrde neki predsjednikovi kritičari.

Bijela kuća je predočila dokumente koji – kako se tvrdi – pokazuju da je predsjednik izvršio svoje obveze prema zemlji.

Bijela je kuća objavila da će se predsjednik Bush susresti s članovima istražne komisije koja nastoji utvrditi jesu li se mogli spriječiti teroristički napadi od 11. rujna 2001. godine, te koje su obavještajne pogreške u vezi s tim događajem počinjene.

Predsjednikov susret s članovima ovog povjerenstva bit će privatnog karaktera. Glasnogovornik Bijele kuće izjavio je da ne dolazi u obzir da predsjednik na pitanja odgovora na nekom javnom forumu, koji bi organiziralo istražno povjerenstvo.

Inače, jučer je senator John Kerry, po prvi put komentirao navode koji su se pojavili na internetu, o njegovoj navodnoj izvanbračnoj vezi s jednom mladom djevojkom. John Kerry je navode nazvao “netočnim glasinama.”

XS
SM
MD
LG