Linkovi

Božić u znaku glazbenog televizijskog natjecanja World Idol (24/12/03) - 2003-12-23


Pjevačko natjecanje World Idol - na kojem će nastupiti pobjednica Američkog Idola Kelly Clarkson i 10 pobjednika drugih sličnih natjecanja u deset zemalja svijeta - prenosit će 25. prosinca televizije niza zemalja, od Australije do Srednjeg istoka. Show je nedavno snimljen u Londonu.

Tjedan dana kasnije, 1. siječnja, pobjednici 11 nacionalnih natjecanja okupit će se na međusobnom dvoboju 1. siječnja, na gala-priredbi na kojoj će nastupiti i Elton John.

"Kao Olimpijske igre - samo uz glazbu" - ovako je ideju opisao David Lyle iz produkcijske tvrtke FremantleMedia North America, koja u suradnji s 19 televizijskih postaja producira ovaj show.

Natjecanje podsjeća na izbor pjesme Eurovizije - svaki od "idola" otpjevat će jednu skladbu, u publici će biti i žiri iz njegove zemlje te jedan od sudaca u stručnom žiriju.

Inačice Američkog Idola, kojeg prikazuje teelvizijska mreža Fox, bile su uspješne i u drugim zemljama. U Australiji je to ove godine bio najgledaniji zabavni show-program, a u Norveškoj ga je gledalo 82 posto tinejdžera i odraslih mlađe dobi.

XS
SM
MD
LG