Linkovi

U drugom kolu Otvorenog prvenstva Tajlanda, međusobno se ogledaju Ančić i Ljubičić (23/9/03) - 2003-09-23


Andy Roddick se povukao s Otvorenog prvenstva Tajlanda zbog ozljede mišića. S obzirom da je turnir već počeo jučer, ATP će kazniti Roddicka globom od 40 tisuća dolara za nepravovremeno najavljeno povlačenje.

Na tom je turniru, inače, u prvom kolu, Mario Ančić pobijedio švicarskog kvalifikanta Marca Chiudinellija s 2-1. U slijedećem kolu, on se ogleda protiv Ivana Ljubičića, koji je jučer pobijedio Francuza Cyrila Saulniera, isto u tri seta.

Od ostalih teniskih vijesti, spomenimo da je Maroko izbacio Britaniju iz najviše skupine Davis Cupa nakon što je jučer, u nastavku meča koji je u nedjelju bio prekinut, Hicham Arazi pobijedio Grega Rusedskog u četiri seta, 5-7, 7-5, 7-6, 7-6. U nedjelju je Arazi vodio s 2-1 u setovima, kada je meč bio prekinut zbog mraka. U petak, u pojedinačnim mečevima, Arazi je pobijedio Tima Henmana, a Rusedski je izgubio od Younesa El Aynaouija. Britanci su pobijedili u subotu, u meču parova, a, u nedjelju je Henman pobijedio El Aynaouija. Dakle, 3-2 za Maroko.

Maroko je tako zamijenio Englesku u elitnoj Svjetskoj skupini, od 16 najboljih Davis Cup reprezentacija, u kojoj se, inače, našao po treći puta. Britanija je sada u nižoj Skupini 1 Euro-afričke zone.

XS
SM
MD
LG