Linkovi

Pentagon najavio istragu moguće korupcije u vlastitom natječaju (19/8/03) - 2003-09-18


Američko Ministarstvo obrane najavilo je istragu kojoj je cilj utvrditi je li korupcija igrala ulogu u tome što je europski konzorcij Airbus izgubio više milijardi dolara vrijedan posao koji je na natječaju Pentagona dobila američka kompanija Boeing.

Član senatskog Odbora za oružane snage John McCain izjavio je da je glavni inspektor Penatgona Joseph Schmitz izvjestio kako postoje "vjerodostojne informacije koje traže da se započne istraga o ovom pitanju"...Procjenjuje se da je vrijednost spomenutog ugovora iznosila oko 26 milijardi dolara tijekom sljedećih deset godina.

******

Broj osoba koje se u Sjedinjenim Državama prijavljuju za primanje pomoći za neuposlene pao je više negoli su to očekivali ekonomski analitičari.

Prema podacima Ministarstva rada, u tjednu koji je završio 13. rujna, 399 tisuća osoba prijavilo se za takvu vrstu pomoći, što je 29 tisuća manje nego tjedan prije toga. Ovo smanjenje najveće je još od početka travnja kad se broj tražitelja pomoći smanjio za 31 tisuću.

Prema posljednjim dostupnim podacima, u tjednu koji je završio 6. rujna ukupno tri milijuna i 680 tisuća Amerikanaca primalo je pomoć za neuposlene.

XS
SM
MD
LG