Linkovi

Wesley Clark - kandidat za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke (17/9/03) - 2003-09-16


Umirovljeni general Wesley Clark odlučio je kandidirati se na predsjedničkim izborima 2004.

Time je postao deseti kandidat iz Demokratske stranke koji će se natjecati za stranačku nominaciju, za zbore u studenom sljedeće godine. Izvori bliski generalu Clarku kažu da je rekao svojim suradnicima da će svoju kandidaturu službeno objaviti sutra u Little Rocku u saveznoj državi Arkansas.

Neki politički analitičari kažu da bi mu dugogodišnje vojno iskustvo moglo pomoći da nadiđe prednost koju – u doba rata – uživa predsjednik Bush, kao vrhovni zapovjednik vojnih snaga.

Wesley Clark kritizirao je rak u Iraku i napore administracije na poslijeratnoj obnovi te zemlje.

Životopis gospodina Clarka prilično je impresivan – bio je prvi u svojoj klasi na vojnoj akademiji West Point, te je obnašao dužnosti zapovjednika američkog Južnog zapovjedništva i snaga NATO saveza tijekom kampanje na Kosovu 1999.

Ipak, smatraju ga kandidatom koji nema velike izglede za pobjedu, jer ulazi u predizbornu kampanju relativno kasno.

Senator John Edwards danas je službeno objavio svoju kandidaturu za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, za koju se počeo pripremati prije gotovo godinu dana. Ovaj umjereni demokrat s američkog Juga svoju je odluku objavio u tvornici tekstila u Robbinsu u Sjevernoj Karolini, u kojoj je njegov otac radio 36 godina, i u kojoj je i sam svojedobno radio kao perač podova. Na današnjem skupu, senator Edwards je optužio predsjednika Busha da isključivo promiče interese bogatih i da zaboravlja radnike.

XS
SM
MD
LG