Linkovi

Veleposlanik Frank u Slavoniji (9/9/03) - 2003-09-09


Veleposlanik Sjedinjenih Država u Republici Hrvatskoj, Ralph Frank, u sljedeća tri dana posjećuje četiri grada u Slavoniji – Pakrac, Osijek, Vukovar i Đakovo. Prema priopćenju za javnost iz veleposlanstva Sjedinjenih Država u Zagrebu, gospodin Frank će se susresti s gradskim i županijskim dužnosnicima te obići nekoliko razvojnih projekata koje financira vlada Sjedinjenih Država.

Veleposlanik Frank će danas posjetiti poljoprivredno dobro “Bagen” u mjestu Badljevina pokraj Pakraca, zajednički projekt tamošnje lokalne vlasti i US AID-a, američke Agencije za međunarodni razvoj. U Osijeku, veleposlanik Ralph Frank će razgovarati s tamošnjim dužnosnicima gradske uprave o suradnji na američko-hrvatskom projektu reforme lokalne vlasti.

U srijedu, američki ambasador odlazi prvo u Borovo naselje, gdje će se susresti s predstavnicima srpske zajednice, a potom odlazi u Vukovar, gdje će – nakon susreta s županom i gradonačelnikom - posjetiti gradsku bolnicu i položiti vijenac na spomen području Ovčara. Posljednjeg dana boravka u Slavoniji, veleposlanik Sjedinjenih Država bit će u Đakovu, gdje će posjetiti katedralu i lokalni agrokombinat.

XS
SM
MD
LG