Linkovi

Powell o bombaškom napadu u Bagdadu (23/8/03) - 2003-08-23


Devetnaestog ovog mjeseca teroristi u Bagdadu usmjerili su svoje nasilje na Ujedinjene Narode. Osoblje UN-a i irački građani ubijeni u samoubilačkom napadu radili su na rekonstrukciji zemlje, te na pružanju zdravstvene pomoći i distribuciji hrane. Teroristi su pokazali svoju mržnju prema miru, te strahu od postizanja napretka. Oni su neprijatelji iračkog naroda. Kroz svoje taktike i ciljeve, ove ubojice ponovno su se pokazali neprijateljima civiliziranog svijeta. Kako je izjavio američki državni tajnik Colin Powell, teroristi neće uspjeti. "Ujedinjeni narodi, koalicijske snage, i Sjedinjene Države, svakako, i dalje su predane ostanku u Iraku i tome da osiguramo da se nada u bolji život, koja je pobuđena nakon eliminiranja režima Saddama Husseina, ostvari, da se učini dostupna svakog Iračanu".

Svaki znak napretka u Iraku pridonosi očajavanju terorista i ostacima Saddamovog brutalnog režima. Sjedinjene Države, njeni prijatelji i saveznici, te Ujedinjeni narodi ostaju dosljedni na svom putu. Gospodin Powell kaže da postoji sve veća podrška za slobodni Irak u svijetu. "Trideset zemalja ponudilo je svoju pomoć s više od 22 tisuće vojnika, koji su pod američkim vodstvom. Pet zemalja je u procesu donošenja konačne odluke o slanju vojnika u Irak, a trenutno vodimo pregovore s još 14. To bi bilo negdje oko ukupno 50 zemalja, što svjedoči o međunarodnoj nazočnosti".

Države svijeta sučeljuju se s izazovom ali i izborom. “Širenjem straha i kaosa, teroristi ispituju našu volju” - izjavio je predsjednik Bush. Kako je rekao, “Nastavit ćemo rat protiv terorizma sve dok ubojice ne izvedemo pred lice pravde. I u tome ćemo uspjeti.”

XS
SM
MD
LG