Linkovi

Godišnje izvješće Instituta međunarodnog obrazovanja - 2003-07-29


Jednom godišnje, Institut međunarodnog obrazovanja objavljuje izvješće o stranim studenima u Sjedinjenim Državama. Izvješće obuhvaća školsku godinu od rujna do svibnja. Najnovije izvješće, nazvano “Otvorena vrata 2002.” navodi da je prošle školske godine američka sveučilišta pohađalo više od 580 tisuća stranih studenta, što predstavlja rekord svih vremena.

Sveučilište južne Kalifornije u Los Angelesu (popularna UCLA) imalo je najveći broj stranih studenata, više od 5.900, a na drugom mjestu je Sveučilište New York s oko 5.500 stranaca. Gledano po saveznim državama najviše stranih studenata je u Kaliforniji – oko 78 tisuća, New York je drugi s 62 tisuće, a Texas treći s više od 46 tisuća studenata.

Prošle školske godine najviše studenata došlo je iz Indije, više od 66 tisuća, dok je iz Kine došlo njih 63 tisuće. Treća zemlja po zastupljenosti je Južna Koreja s 49 tisuća, a četvrti Japan s više od 46 tisuća studenata.

Prema navedenom izvješću najčešće polje studija među stranim studentima jest poslovni management koji je izabralo dvadeset posto studenata, petnaest posto studira za zvanje inžinjera, a trinaest posto kompjuterske znanosti. Ove kao i mnoge druge podatke iz izvješća možete naći na web stranici Instituta međunarodnog obrazovanja .

Zanima li vas neka odreðena tema u vezi sa studiranjem u SAD-u, pošaljite nam e-mail na adresu: studijuamerici@glasamerike.com

XS
SM
MD
LG