Linkovi

Amerikancima dojadili telemarketeri (28/6/03) - 2003-06-28


Jutrošnje naslovnice američkih novina pokazuju jasno koliko je Amerikancima dojadilo da ih kod kuće nazivaju bezbrojni telemarketeri, nudeći im sve i svašta u vrijeme večere, u nedjeljno jutro ili bilo koje drugo doba dana. Svi glavni listovi bilježe da je javnost preplavila telefonsku liniju koju je jučer uvela savezna vlada kako bi se stavilo na popis brojeva koje telemarketeri ne smiju nazivati. Prema "Washington Postu", u prvih dvanaest sati nove uslužne linije Ministarstva trgovine, više od 735 tisuća domaćinstava svoje je brojeve telefona, faksa i mobitela stavilo na vladin popis bilo putem telefona ili preko interneta.

Uposlenici Ministarstva trgovine nisu očekivali takvu gužvu, te je već sredinom prijepodneva web sajt te agencije morao biti pojačan dodatnim opsluživačima. Novi propis koji Amerikancima jamči mir od raznih ponuđača ljetovanja, kreditnih kartica, grobnih mjesta, članstva u klubovima knjiga ili glazbe i slično, rezultirati će i gubitkom oko 2 milijuna radnih mjesta.

U "New York Timesu" čitamo da je istražni odbor o nesreći raketoplana Columbia NASA-i dao do sada najteži zadatak: razviti metodu popravka raketoplana dok se nalazi u svemiru. Američka agencija za istraživanje svemira želi nastaviti misije raketoplana što prije, možda već u prosincu, ali se za sada ne zna hoće li ova preporuka odbora poremetiti planove o misijama preostala tri svemirska raketoplana.

XS
SM
MD
LG