Linkovi

Card: Odvajanja AOL-a od Time Warnera ipak neće biti (28/5/03) - 2003-05-27


Spajanjem korporacija AOL i Time Warner, u siječnju 2000., stvoren je najveći svjetski medijski konglomerat. Nakon nešto više od tri godine, osnivač American On Line-a, Stephen Case, spominje mogućnost odvajanja te dvije kompanije.

No, kako je utjecaj Stephena Casea u kompaniji koju je izgradio sada znatno smanjen, ta izjava vjerojatno govori više o Caseovoj frustraciji, a manje o mogućoj novoj strategiji - piše magazin InfoWorld.

Steve Case je za 15 godina AOL pretvorio u pravog diva interneta, koji i danas donosi izvjestan profit, no direktori AOLTW-a razmišljaju kako bi AOL možda trebalo prodati ili odvojiti, ukoliko ne nastavi rast.

"Mislim da se to ipak neće dogoditi" - izjavio je David Card, analitičar newyorške tvrtke Jupiter Research.

AOLTW nije ispunio nade o uspješnoj "medijskoj sinergiji" - uzajamnom, integriranom promoviranju raznih sadržaja, od kablovske televizije i filmova, pa do časopisa, CD-ova i knjiga.

"Kad bi se AOL sada odvojio od Time Warnera, što bi bilo postignuto, a što nije postojalo u prošlosti? AOL bi ponovno postao isključivo servis za pristup internetu, što više nije dovoljno" - smatra analitičar David Card.

XS
SM
MD
LG