Linkovi

Greenspan najavio poduzimanje 'svih raspoloživih mjera' u sprečavanju deflacije (22/5/03) - 2003-05-21


Čelnik Središnje banke Sjedinjenih Država Alan Greenspan najavio je da će se poslužiti svim raspoloživim sredstvima kako bi spriječio deflaciju, odnosno masovni pad cijena robe koji prijeti dugoročnom zdravlju američke ekonomije. Iako je deflacija malo izledna, on ipak predstavlja značajnu prijetnju – izjavio je u američkom Kongresu Alan Greenspan.

On je također rekao da u ovom trenutku ne zna kada će doći do potpunog ekonomskog oporavka zemlje, te koliki će biti gospodarski rast. U govoru pred jednim odborom američkog Kongresa, Alan Greenspan je izjavio da “prognoze o skorom oporavku nisu nerazumne”, međutim to najviše ovisi o poslovnim investicijama u sljedećih nekoliko mjeseci.

Alan Greenspan je upozorio da statistika pokazuje da poslovni i industrijski sektor i dalje vrlo nerado investiraju u nove projekte, te da su vrlo oprezni kada se radi o zapošljavanju novih uposlenika. Primjetan je još uvijek oprez, posebno izražen prije početka intervencije u Iraku – rekao je čelnik Središnje banke.

XS
SM
MD
LG