Linkovi

Powell: Najgora vrsta terorizma (13/5/03) - 2003-05-13


Američki državni tajnik Colin Powell obišao je jednu od lokacija gdje su sinoć izvršeni bombaški samoubilački napadi, u glavnom gradu Saudijske Arabije. Živote je izgubilo više od 29 osoba, uključujući sedam Amerikanaca i devet napadača-samoubojica.

Državni je tajnik samoubilačke napade u Rijadu nazvao "najgorom vrstom terorizma". Gospodin Powell je obišao jednu od lokacija napadnutih stambenih naselja u kojima su stanovali pretežito državljani zapadnih zemalja.

Nijedna skupina nije preuzela odgovornost za napade, ali američki državni tajnik ističe da su očita sva obilježja al-Qaide, terorističke organizacije Osame bin Ladena. "Ovo je zločin, terorizam najgore vrste za koji ne postoji nikakvo opravdanje" -rekao je Colin Powell.

On je naglasio da su današnji napadi planirani i izvršeni od strane terorista koji su spremni ubiti nevine ljude na spavanju. On je rekao da će se Sjedinjene Države i Saudijska Arabija, zajedno s drugim civiliziranim zemljama, nastaviti boriti protiv terorizma.

******

Predsjednik Bush ističe da će Sjedinjene Države pomoći u hvatanju odgovornih za napade u Rijadu.

Kako javlja Scott Stearns, predsjednik Bush je izjavio da ga napadi u glavnom gradu Saudijske Arabije "podsjećaju da se borba protiv terorizma nastavlja." Predsjednik je naglasio da će "bezosjećajne ubojice biti uhvaćene": "Ove napade vrijedne prezira počinile su ubojice čija je jedina vjera – mržnja. Sjedinjene Države će ih pronaći i naučiti što to znači američka pravda."

Predsjednik Bush je rekao da Amerikanci žale za izgubljenim životima u Saudijskoj Arabiji te da su njihove misli i molitve upućene obiteljima žrtava.

XS
SM
MD
LG