Linkovi

U Pekingu zatvoreni mnogi javni objekti (27/4/03) - 2003-04-27


U Pekingu, lokalne su vlasti zatvorile sve zabavne sadržaje u gradu, kao i sve javne knjižnice, u pokušaju da se spriječi širenje SARS-a, tajanstvene bolesti koja nalikuje teškom obliku upale pluća.

Na skupu ministara zdravstva zemalja Azije, koji se održava u Maleziji, objavljen je poziv da se u svim zračnim lukama obave podrobni pregledi svih putnika, te zabranu puta za sve osobe koje iskazuju simptome SARS-a.

Do sada su od SARS-a umrle ukupno 293 osobe, u 26 zemalja. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, jučer je prijavljeno 190 novih slučajeva. Jučer je od SARS-a umrlo 19 ljudi. Zaraženih je u ovom trenutku 4 tisuće 800, na šest kontinenata.

Od 19 jučerašnjih smrtnih slučajeva, šest ih je bilo u glavnom gradu Kine. Tamo su danas na neodređeno vrijeme zatvorena sva kina, restorani, kavane i kazališta. Prema kineskoj izvještajnoj agenciji, kulturni i zabavni objekti su zatvoreni zbog toga što je većini teško održati stroge standarde dezinfekcije i ventilacije, kako bi se spriječilo širenje SARS-a.

XS
SM
MD
LG