Linkovi

American Life - novi album Madonne (21/04/03) - 2003-04-21


Sutra izlazi novi, 10-ti po redu, Madonnin album pod nazivom “American Life”. U nedavnoj anketi glazbenog kanala VH1 Madonna je proglašena za najveću ženu u glazbi, ispred Billie Holiday i Arethe Franklin. Njena dosadašnja izdanja prodana su u 140 milijuna primjeraka, međutim među glazbenim kritičarima postoje podvojena mišljenja o komercijalnom potencijalu njenog najnovijeg ostvarenja.

Prethodna dva albuma, “Ray of Light” iz 1998-me i “Music” iz 2000-te, napravljena u suradnji s producentima Williamom Orbitom i Mirwais Ahmadzaiem, temeljena su na plesnim “tehno” ritmovima, te su odlično prošla i kod publike i kod kritičara. Za razliku od njih, album American Life je puno laganijeg tempa, introspektivan i s većim naglaskom na tekstove pjesama koji se bave anti-materijalizmom, vjerom, obiteljskim odnosima i osobnim problemima.

Kao što je to kod Madonne čest slučaj došlo je do kontroverze oko videa s naslovnom pjesmom koji je u posljednji trenutak, na Madonnin zahtjev, povučen iz opticaja zbog njegove antiratne poruke. Međutim neki od ciničnijih promatrača tvrde da je to samo još jedan Madonninih poteza za privlačenje publiciteta, čiji se maketinški genij smatra gotov podjedak umjetničkom.

XS
SM
MD
LG