Linkovi

Madonna povukla kontroverzni anti-ratni video-spot (2/4/03) - 2003-04-01


Madonna je povukla kontroverzni video-spot za svoj novi singl "American Life". "Spot je snimljen prije nego što je počeo rat i ne vjerujem da je prikladan za ovaj trenutak," objasnila je pop-diva.

Spot, kojega je režirao Jonas Akerlund, počinje s manekenkama, koje šeću po pisti obučene u vojnu odjeću, dok se iza njih vide fotografije borbenih zrakoplova u letu. Između ostaloga, vide se i snimci arapskih seljaka na ulici. Pred kraj spota, Madonna i plesačice u vojnim uniformama probiju automobilom zid i ulete na pistu, te napadnu paparazze vodenim topom. Madonna je izjavila da je ovim spotom željela istupiti protiv materijalizma, rata i modne industrije.

No, kako je rat u Iraku napredovao, tako je iz spota izbacivano sve više kontroverznih dijelova, između ostaloga i snimak na kojem Madonna baca granatu na modnu reviju. Taj je dio spota zamijenjen snimkom Madonne kako baca lažnu bombu na dvojnika predsjednika Busha, koji je hvata i pali njome cigaru.

Iako se spot jučer počeo prikazivati u inozemstvu, Madonna ga je kasnije odlučila povući, pa se više ne može vidjeti niti na američkoj, niti na stranoj televiziji.

XS
SM
MD
LG