Linkovi

Razljućeni uzgajivač duhana uzrokovao prometnu gužvu u Washingtonu (19/3/03) - 2003-03-19


Promet u središtu Washingtona i jutros je - drugi dan za redom - bio prilično zakrčen zbog toga što je jedan izvjesni Dwight Watson – za koga se tvrdi da je farmer iz Sjeverne Karoline – prekjučer traktorom ušao u prostor ukrasne fontane, u blizini spomenika Georgeu Washingtonu.

Dnevnik Washington Post piše da se radi o prosvjedu protiv vladine politike prema farmerima koji uzgajaju duhan. Jučerašnje izdanje tog lista navelo je navodnu izjavu Dwighta Watsona koji je u razgovoru s prijateljima u Sjevernoj Karolini nedavno izjavio da "proizvodimo najbolji duhan na svijetu, a posao nam propada." Washington Post u današnjem broju navodi da je Dwight Watson izjavio da će svoj prosvjed okončati sutra, ako mu vlasti prema njemu iskažu "poštovanje."

Policija je zaustavila promet u nekoliko obližnjih ulica. Policija je s traktoristom u stalnom kontaktu cijelu već dva dana. Policija nije željela potvrditi navode da traktorist posjeduje eksploziv, iako je oko njega i njegova vozila održavala širok sigurnosni kordon.

Izvješća s lica mjesta navode da je traktor o kojem je riječ ukrašen američkom zastavom i parolama koje iskazuju podršku američkim ratnim veteranima.

XS
SM
MD
LG