Linkovi

All-Star:  Zapad - Istok 155-145 (10/2/03) - 2003-02-10


Za mnoge ljubitelje američke profesionalne košarke – NBA – Phillips Arena u Atlanti, bila je centar pažnje u nedjelju navečer gdje se odigrala tradicionalna All-Star utakmica između najboljih igrača istoka i zapada. U susretu u kojem je pobjednik odlučen tek nakon dva produžetka i nešto manje od tri sata igre prisustvovalo je oko 20 tisuća gledatelja. Sastav zapada koji je za svog trenera imao Ricka Adelmana, inače trenera Sacramento Kingsa svladao je momčad istoka, koju je vodio Isaiah Thomas, trener Indiana Pacersa rezultatom 155-145.

Najbolji strijelac susreta je bio Kevin Garnett iz zapadne skupine s 37 koševa, najvećim brojem od 1988. godine kada je Michael Jordan ostvario 40 ubačaja u All-Star susretu. Garnett je ujedno i proglašen za najvrijednijeg, odnosno, najboljeg igrača utakmice. Na drugom mjestu po broju ubačenih koševa bio je Allen Iverson iz ekipe istoka s 35. Od igrača koji su ostvarili najviše skokova spomenimo Tima Duncana iz ekipe zapada s 15 skokova, dok je najvrijedniji asistent bio Jason Kidd iz istočne skupine s 10 ostvarenih asistencija.

Na kraju recimo i to da je ovogodišnja All Star utakmica imala simboličan značaj za legendarnog veterana Michaela Jordana koji je ovim nastupom označio svoj kraj u All Star susretima, no koji još uvijek, na zadovoljstvo mnogih nastavlja igrati za Washingtonske Wizardse.

XS
SM
MD
LG