Linkovi

WP: Kandidatura Ala Gorea - ne posebno poželjna (17/12/02) - 2002-12-17


“Washington Post” objavljuje rezultate ankete, koja pokazuje da je manje od polovine Amerikanaca željelo da se bivši dopredsjednik Al Gore ponovno kandidira za predsjednika. Prema anketi, provedenoj prije nego što je gospodin Gore najavio da se neće kandidirati, 54 posto Amerikanaca uvjereno je da on zaslužuje “još jednu šansu” da se natječe za predsjednika. Iako svaki peti Amerikanac vjeruje da je gospodin Gore “prošle izbore izgubio prijevarom”, gotovo isto toliko ih misli da “ne zna podnijeti poraz” – javlja “Washington Post”.

Bostonski “Christian Science Monitor” piše o američkim pacifistima u Iraku. Kako javlja “Monitor”, u Bagdad je u posljednjih tjedan dana stiglo tridesetak pripadnika skupine koja se naziva “Iraqi Peace Team – Ekipa za mir u Iraku”. Iako ih kod kuće nazivaju izdajicama i pijunima Sadamovog režima, pacifisti tvrde da njihova misija nije niti pro-Sadamova, niti anti-američka, već da jednostavno žele pokazati ljudsko lice Iraka i patnje koje bi rat mogao izazvati. Tijekom vikenda američkim se pacifistima u Bagdadu pridružio i glumac Sean Penn – piše “Christian Science Monitor”.

Najtiražniji američki dnevnik “USA Today” jutros javlja da je uživanje droga među američkim tinejdžerima u padu. Najveći pad zabilježen je u uživanju Ecstasyja, a u padu je i uživanje marihuane, LSD-a i snifanje ljepila. Nažalost, korištenje droga kao što su heroin, kokain, crack i steroidi za sada ne pada. Zdravstveni djelatnici, međutim, sa zadovoljstvom bilježe da sve manji broj mladih Amerikanaca puši i konzumira alkohol.

Svi vodeći dnevnici bilježe da je u New Yorku u posljednji čas izbjegnut štrajk radnika u javnom prijevozu, koji je mogao taj grad koštati i do 350 milijuna dolara dnevno. Sindikati i njujorško poduzeće za javni prijevoz postigli su načelni dogovor oko plaća i traženih povišica, a to će njujorškoj podzemnoj željeznici i autobusima omogućiti da i dalje dnevno prevoze preko sedam milijuna putnika.

XS
SM
MD
LG