Linkovi

Neobični blagdanski pokloni (10/12/02) - 2002-12-11


U vrijeme kupovanja božićnih poklona, nekima se kupe veći darovi, nekima manji, nekima ozbiljni, a nekima malo šaljiviji. U kategoriji ovih posljednjih, evo nekoliko favorita koji će zasigurno naći svoje mjesto pod borovima američkih obitelji.

Gotovo sve što ima veze s elektronikom posljednjih godina doživljava i minijaturizaciju, ali i sve veću prenosivost. Posljednja riječ tehnike za ljubitelje dobrog zvuka su zvučnici na napuhavanje. Ispuhani i složeni, oni su veličine sendviča i glatko stanu čak i u žensku ručnu torbicu. Međutim, ispunjene zrakom, plastične stijenke zvučnika "Ellula Hot Air Speakers" funkcioniraju kao rezonirajuća komora i pružaju zavidno dobru reprodukciju zvuka, a sve za samo pedesetak dolara.

Za one koji perspektivnim kradljivcima svoga automobila unaprijed žele uputiti sve najstrašnije prijetnje umjesto pištanja protuprovalnog alarma, tu je naprava nazvana "Voice Module System 516L", koju je proizvela kompanija Directed Electronics. Po cijeni od oko 200 dolara, ova će napravica, u slučaju pokušaje provale u automobil, vrlo glasno emitirati poruku koju vlasnik unaprijed snimi. Proizvođač u popratnoj dokumentaciji savjetuje korištenje nekih standardnih upozorenja, poput "Ostavi auto na miru" i izričito odvraća svoju klijentelu od uporabe psovki i drugih društveno neprihvatljivih verbalnih upozorenja.

Onima koji nisu sigurni da će znati granicu zavirivanja u čašicu s alkoholnim napitkom prije nego što bi sjeli za volan automobila, vrijedi pokloniti pisaljku koja ima ugrađen mjerač alkohola u dahu. Po cijeni od 30 dolara, ova naprava, koju prodaje internetska kompanija Gadget.com, prilično pouzdano procjenjuje bi li netko imao problema s policijom, u slučaju da ga ona zaustavi na cesti. A, kad smo već kod pisaljki, tu je olovka proizvođača Excalibur Electronics, koja, po cijeni od 20 dolara, nudi vibracijsku masažu vrata ukočenog nad uredskim stolom. Doduše, za pisanje treba isključiti vibriranje.

U sferi jeftinih, a uporabljivih duhovitih poklona su vizit-karte za odbijanje napasnika. Internetska kompanija Rejectionhotline.com prodaje poslovne vizit-karte s pravim, - a može i izmišljenim! -, imenom uz koje dolazi određeni telefonski broj. Kada osoba koja vas u baru nije puštala na miru nazove taj broj umjesto vašeg glasa odgovorit će snimljena poruka: "Osoba koju ste tražili ne želi produbljivanje poznanstva." Proizvođači kažu da spomenute vizit-karte vrlo često kupuju roditelji kada svoju kćer otpraćaju na studij u drugi grad.

Ženama koje brinu da će postati žrtve džeparoša možda će netko pokloniti novčanik-grudnjak, izum izvjesne Flore Williams, bakice, koja je tijekom prvog i posljednjeg posjeta Las Vegasu, bila opljačkana dok je povlačila ručicu "jednorukog Jacka". Razgnjevljena, zarekla se da se tako nešto nikada više neće dogoditi ni njoj niti ijednoj drugo ženi koja pribavi "Bra Purse", odnosno grudnjak sa skrivenim pretincima za kreditne kartice i gotovinu.

XS
SM
MD
LG